Vlees&vis

Deel deze pagina:

Koolrabisalade

Recepten
23 JUN 2019
Koolrabisalade

Koolrabisalade
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
2-4 koolrabi’s, afhankelijk van de grootte
1 bosje peterselie
citroensap
azijn naar smaak
olijfolie extra vierge
(kruiden-)zout
peper

BEREIDINGSWIJZE
Schil de koolrabi en rasp grof. Voeg citroensap en/of azijn, olijfolie, zout en peper aan de koolrabirasp. Voeg de peterselie toe en schep door elkaar.
Laat de salade ongeveer 2 uur koel staan. Schep hierna nog een keer door, proef, en voeg naar smaak nog meer citroensap, azijn, olijfolie, zout of peper toe.

Zeer geschikt bij grillgerechten of de barbeque. Of zoals hier op de foto bij aardappelen met kwark en bieslook en een gebraden worstje. Een beetje met een Duits accent, dus.

Pagina terug