Vlees&vis

Deel deze pagina:

Aubergines in olie

Recepten
30 JUN 2019
Aubergines in olie

Aubergines in olie
voor- of bijgerecht voor 4 personen

BENODIGDHEDEN
2 grote aubergines
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode pepers, fijngehakt of chilipoeder/vlokken
200 ml extra vergine olijfolie
5 eetlepels wittewijnazijn of witte balsamico azijn

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van ½ cm. Leg ze in een schaal, bestrooi met een flinke hoeveelheid grof zout. Dek af met een bord met hierop een pan of ander zwaar voorwerp en laat de aubergines een uurtje vocht onttrekken .

Voeg de fijngehakte knoflook en Spaanse peper bij de olijfolie. Voeg wat zout bij de azijn en vermeng met de knoflook, peper en olie.
Giet het vocht van de aubergineplakjes, spoel het zout er grondig af, knijp de plakjes voorzichtig uit en droog ze grondig met keukenpapier. Rooster de plakjes aubergine op een goed ingeoliede grill(-pan) tot ze mooi getekend zijn.
Leg enkele plakjes aubergine in een schaal, overgiet met de helft van de saus, leg opnieuw een laagje aubergine en eindig met de rest van de saus.

Gebaseerd op weer zo’n lekker recept van www.okoko.nl

Pagina terug