Vlees&vis

Deel deze pagina:

Pasta carbonara met tuinbonen en doperwtjes

Recepten
21 JUL 2019
Pasta carbonara met tuinbonen en doperwtjes

Pasta carbonara met tuinbonen en doperwtjes
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
300 g verse gedopte jonge tuinbonen
250 g diepvries doperwtjes (of vers)
180 g pasta (macaroni, spaghetti, penne)
2 eierdooiers
80 g harde, belegen geitenkaas, geraspt
blaadjes van 1 grote handvol verse munt, de helft fijngesneden, de andere helft heel
1 rode chilipeper, diagonaal in ringetjes (naar wens)

BEREIDINGSWIJZE
Breng voor de pasta een grote pan gezouten water aan de kook.
Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook, erwtjes en tuinbonen op middelhoog vuur, met het deksel half op de pan, tot de ui zacht is en de tuinboontjes gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de pasta aan het kokende water toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af.
Vermeng in een kom de eierdooiers met de helft van de geitenkaas en de fijngesneden munt en breng op smaak met zwarte peper.
Voeg de uitgelekte pasta toe aan de pan met het uimengsel. Schep de eieren erbij en meng op laag vuur de pasta voorzichtig met het uimengsel. De pasta wordt zo bedekt met een laagje gestold ei.
Dien op, bestrooid met de rest van de geraspte kaas en met een paar ringetjes chilipeper erbovenop als je wilt, en een paar blaadjes munt.

Gebaseerd op een recept van www.okoko.nl.

Pagina terug