Vlees&vis

Deel deze pagina:

Frittata met Chinese kool, gehakt en spek

Recepten
20 OKT 2019
Frittata met Chinese kool, gehakt en spek

Frittata met Chinese kool, gehakt en spek

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
½ Chinese kool
een klontje boter
100 gram magere spekreepjes
200 gram gehakt

200 g champignons
2 tenen knoflook, gehakt of geperst
6 eieren
scheutje melk
± 2 eetlepels verse gehakte peterselie
chili- of cayennepeper naar smaak
peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de kool overlangs in vier delen en snijd vervolgens in dunne reepjes. Was en laat de kool goed uitlekken.
Laat de boter smelten in een grote koekenpan en bak de spekjes uit. Voeg wanneer deze bijna gaar zijn het gehakt toe. Bak het gehakt rul en snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe wanneer het gehakt bijna gaar is en bak mee.
Voeg nu de Chinese kool toe en bak een aantal minuten mee, totdat de kool enigszins geslonken is. Voeg als laatste de knoflook toe.
Klop de eieren los met de melk. Voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak met de chili- of cayennepeper, peper en eventueel zout (het uitgebakken spek is ook al zout). Giet het eimengsel over het koolmengsel, verdeel over de pan en doe een deksel op de pan.
Laat het eimengsel op een laag vuur in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar worden. Haal de laatste paar minuten het deksel eraf zodat ook bovenkant helemaal droog kan worden.

Pagina terug