Vlees&vis

Deel deze pagina:

Nasi Goreng

Recepten
05 JAN 2020
Nasi Goreng

Nasi Goreng
voor zes personen

BENODIGDHEDEN
400 g rijst
400 g restjes vlees, kip en/of garnalen
of 400 g (gemarineerde) tofu, tempeh of seitan
2 eieren
olie
4 uien
2 tenen knoflook
400 g kool
1-2 prei
150 g taugé
½ bosje selderij
(verse of gedroogde) bieslook
2 theelepels sambal, of meer
2 eetlepels ketjap, of meer
eventueel wat augurkjes
zout

BEREIDINGSWIJZE
Snipper de uien fijn en hak de knoflook fijn. Snijd de kool en de prei fijn. Snijd selderie en bieslook fijn. Kluts de eieren en bak hiervan een omelet. Laat de omelet afkoelen en snijd vervolgens in zeer dunne reepjes. Bak de tofu, tempeh of seitan uit en zet weg. Kook de rijst zo droog mogelijk en laat uitdampen en afkoelen.

Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg de kool en de prei toe, en bak mee tot de kool iets zacht is geworden. Voor de niet-vegetarische versie voeg je er vervolgens de restjes vlees aan
toe. Bak daarna de rest van de groente mee, maar probeer ze knapperig te houden.
Voeg voor de vegetarische versie de tofu etc. toe. Schep in kleine hoeveelheden vervolgens de rijst toe en schep goed door, tot de gehele massa goed warm en opgebakken is.
Maak het gerecht af met sambal en ketjap. Roer er vlak voor het opdienen de
selderij en bieslook door. Garneer de Nasi Goreng met de reepjes omelet en eventueel met augurkjes.

Een ideaal recept voor na de feestdagen, voor als je nog wat over hebt. Gebaseerd op een recept van de website Indonesisch Culinair.

Pagina terug