Vlees&vis

Deel deze pagina:

Aardappelsalade met sla, tomaat, doperwten en ham

Recepten
02 FEB 2020
Aardappelsalade met sla, tomaat, doperwten en ham

Aardappelsalade met sla, tomaat, doperwten en ham
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
400 g vastkokende aardappels
200 g diepvries doperwten
5 trostomaten
1 sjalotje
1 bosje radijs

1 gele paprika
200 g achterham (plakjes of blokjes)
½ bosje peterselie
2 el mayonaise
1 el witte wijnazijn of witte balsamico azijn

1 el honing
1 kropsla
8 plakken brood
versgemalen peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook de aardappels in circa 3 minuten gaar. Giet af en laat ze uitwasemen.
Ontdooi de doperwten (eventueel in heet water) en voeg toe aan de aardappelblokjes terwijl die aan het uitwasemen zijn. Zo warmen ze iets op.
Snijd de tomaten in blokjes. Snijd het sjalotje fijn. Snijd de radijs in reepjes of stukjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de achterhamplakjes in reepjes. Snijd de peterselie fijn.

Meng in een grote kom de mayonaise, azijn en de honing en roer tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de aardappel en doperwten, tomaten, radijs, paprika, achterham en peterselie door de dressing.
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de bladeren van de kern. Serveer de salade met de bladeren van de kern van de kropsla en serveer er plakken brood bij.

Naar een recept van 24 kitchen.

Pagina terug