Vlees&vis
Bloemkoolrijst met gehakt, wortel en doperwten
Recepten29 JUN 2020
Bloemkoolrijst met gehakt, wortel en doperwten
voor vier personen
BENODIGDHEDEN
1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
300 g rundergehakt
zout
1 gesnipperde ui
50 g gesneden wortel
4 el sojasaus
1 teen knoflook
chilipoeder of -vlokken
150 g doperwten, vers of uit de vriezer
40 g gesneden bosui
extra vergine olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm een scheutje olie toe in een ruime pan. Pers het teentje knoflook in de pan en voeg de ui toe. Bak de ui tot hij glazig wordt. Voeg het gehakt toe en bak rul op middelhoog vuur. Haal het gehakt los met een houten pollepel en breng op smaak met een theelepel zout. Voeg de wortel toe en bak zo'n drie tot vier minuten tot ook die zacht is. Voeg de sojasaus toe en laat een minuut sudderen.
Schaaf de bloemkool boven de pan bij het gehakt-groentemengsel en roer tot het geheel warm is, zo’n twee tot drie minuten. Voeg op het laatst de bosui toe en serveer direct.
Serveer met basmatirijst.
Geïnspireerd op een recept van Elle Eten.
Pagina terug