Vlees&vis

Deel deze pagina:

Spaghetti met ansjovis en olijven

Recepten
17 JUN 2014
Spaghetti met ansjovis en olijven
De krachtige smaak van dit gerecht is typerend voor de Siciliaanse keuken. Hoeveel ansjovis je gebruikt is afhankelijk van hoe zout de visjes zijn!

Spaghetti alla Siracusana
(Spaghetti met ansjovis en olijven - voor vier personen)

BENODIGDHEDEN
3 el olijfolie
1 grote rode paprika, ontpit en in stukjes
1 kleine aubergine, in stukjes
1 ui, fijngehakt
8 rijpe tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
120 ml droge rode of witte wijn
120 ml water
1 handvol verse kruiden, zoals gladde peterselie, basilicum, rozemarijn
300 g gedroogde spaghetti
45-60 g ansjovis uit pot, grofgehakt
een paar hele ansjovis ter garnering
12 ontpitte zwarte olijven
kappertjes naar smaak
zout en gemalen zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een steelpan en doe alle gehakte groenten en de knoflook erbij. Bak 10-15 min op een laag vuur onder regelmatig roeren, tot de groenten zacht zijn. Doe de wijn en het water erbij, daarna de verse kruiden en peper naar smaak en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat alles 10-15 min zachtjes koken. Roer af en toe. Kook intussen de pasta in een grote pan kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de gehakte ansjovis, de olijven en de kappertjes toe aan de saus. Verwarm de saus nog enkele minuten en breng hem op smaak. Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal. Giet de saus over de pasta, meng alles door elkaar, drappeer de hele ansjovis over het geheel en dien direct op.
En als je de ansjovis weg laat uit dit recept heb je een prima gerecht voor vegetariërs.


Pagina terug