Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Spinaziesoep met raapsteeltjes en ei

Recepten
02 JUL 2014
Spinaziesoep met raapsteeltjes en ei
Spinaziesoep met raapsteeltjes en ei
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
50 gram roomboter
500 gram jonge bladspinazie, gewassen en grof gehakt
1 bosje raapsteeltjes, gewassen en grof gehakt
¼ tl gemalen foelie
250 gram bloemige aardappelen, geschild, gaargekookt en in dobbelsteentjes
125 gram bosuitjes, in ringetjes
900 ml bouillon
125 ml volle melk
fijn zeezout
4-6 slagen gemalen zwarte peper
4 el slagroom
6 dooiers uit hardgekookte eieren
snufje zout
snufje (pittige) kerriepoeder
 
BEREIDING
Smelt de boter in een grote soeppan. Voeg de uitgelekte spinazie en raapsteeltjes toe, smoor deze afgesloten 1 minuut op matig vuur en schep de groente om in de pan.
Voeg foelie, aardappelblokjes, bosui, verwarmde bouillon en verwarmde melk toe. Breng dit aan de kook en laat afgesloten 7 minuten zachtjes koken op getemperd vuur.
Draai er de peper over en proef of er zout bij moet.
Voeg de room toe, eventueel kun je de soep nu pureren.
Verdeel de soep over 4 warme borden. Verkruimel de eidooiers tot kleine balletjes, bestrooi ze met zout en kerrie en strooi ze over de soep.
Lekker met zeer dun geroosterd en beboterd brood.

Pagina terug