Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Wortel-notentaart met wortel-citroenconfiture

Recepten
24 AUG 2015
Wortel-notentaart met wortel-citroenconfiture

Wortel-notentaart met wortel-citroenconfiture
voor acht personen

BENODIGDHEDEN
voor de taart
250 g geraspte wortelen
125 g fijngemalen hazelnoten
2 eieren
125 g boter
30 g boter voor invetten
100 g suiker (biet-, riet- of oer-)
50 g bloem + wat bloem voor bestuiven
1 zakje droge gist
½ tl kaneel
Voor de confiture (voor een aantal potten, pas het recept desgewenst aan)
1 kg geraspte wortelen
600 g biet- of rietsuiker
2 biologische citroenen
150 ml citroensap
Extra: tulband- of cakevorm

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 240ºC. Rooster de helft van de gemalen hazelnoten in een droge koekenpan. Smelt de boter. Klop de eieren schuimig. Voeg wortelrasp, hazelnoten (ook het niet geroosterde gedeelte), gesmolten boter, suiker, bloem, gezeefde gistpoeder, kaneel en mespunt zout toe.
Beboter de bakvorm en bestuif licht met bloem. Giet het beslag in de vorm en bak gedurende 20 tot 30 minuten. Laat de taart eerst 5 min staan alvorens hem uit de vorm te halen.
Eet de cake zo of serveer met de wortelconfiture.

Wortelconfiture: snijd de citroenen in schijfjes. Zet een klein schaaltje leeg in de koelkast. Doe wortelrasp, citroensap, suiker en citroenschijfjes in een pan en breng langzaam aan de kook. Laat 20 tot 30 min zachtjes koken, roer af en toe en let erop dat de confiture niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Controleer regelmatig of de confiture klaar is door een beetje in het gekoelde schaaltje te druppelen. Wanneer de druppel stolt, laat de confiture dan even afkoelen, giet in schone glazen potten, sluit af en bewaar in de koelkast.


Pagina terug