Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Rode bieten-crèmesoep

Recepten
14 SEP 2015
Rode bieten-crèmesoep

Rode bieten-crèmesoep
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1 eetl. boter
1 ui
3 middelgrote rauwe rode bieten

1 liter groentenbouillon
1 laurierblaadje

1 tl. gemalen komijn
2 tl. gemalen koriander
1 theel. geraspte verse gember of ½  gedroogd
de geraspte schil van ½ onbespoten citroen
1 dl slagroom of crème fraîche
versgemalen witte of zwarte peper naar smaak

 
BEREIDINGSWIJZE
Snipper de ui. Schil de bieten en snijd ze in blokjes.
Fruit de ui en de bieten in de boter, blus ze af met de groentenbouillon en voeg het laurierblaadje, komijn, koriander en gember toe. Breng aan de kook en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen, tot de blokjes biet zacht zijn. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep.
Breng de bietensoep weer aan de kook. Schep de soep in borden, rasp er wat citroenschil over, giet een scheutje slagroom of crème fraîche in elk bord.
Serveer de soep met (geroosterd) brood.


Pagina terug