Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Witloftaartjes

Recepten
05 OKT 2015
Witloftaartjes

Witloftaartjes
voorgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
4 plakken bladerdeeg
2 stronken witlof
3 el appelstroop
2 el balsamicoazijn
50 gr gorgonzola
extra vergine olijfolie


BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven tot 200ºC.
Laat de plakken bladerdeeg half ontdooien en steek als ze nog een beetje hard zijn uit elke plak een rondje van 8-10 cm. Gebruik hiervoor een mini-quichevorm of een schoteltje. Prik gaatjes met een vork op de bodem maar niet in de rand. Zo rijst het midden minder hard en krijg je een plat bakje.
Bak de bladerdeegplakken in ongeveer 10 minuten bruin in de oven en duw het midden naar beneden met een vork.
Maak intussen de witlof schoon en haal de bladeren eraf. Snijd de bladeren in dunne reepjes en houd wat geelgroene reepjes blad apart.
Verhit olijfolie in een koekenpan en roerbak de witlof. Voeg de appelstroop toe. Schep de witlof om en blus na een paar minuten af met een scheut balsamico.
Leg de witlof en een beetje ‘saus’ op de bladerdeegbodems en verdeel er stukjes gorgonzola over. Garneer met de fijngesneden geelgroene witlof. Plaats de witloftaart nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.


Pagina terug