Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Luxe salade van winterpostelein

Recepten
09 NOV 2015
Luxe salade van winterpostelein

Met geitenkaas, olijven en kerriedressing

voorgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
200 g winterpostelein
2 stronken witlof
150 g geitenkaas
1 sjalotje, gesnipperd
1 hardgekookt ei
1 tl kappertjes
1 rode ui, in ringen
100 g zwarte olijven, zonder pit

½ dl witte wijnazijn
1 el mosterd
1 tl vloeibare honing
½ tl kerriepoeder
2 dl olijfolie
peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
Doe azijn, uitje, mosterd, honing, kerriepoeder en wat peper en zout in een mengbeker, en mix met een staafmixer tot alles goed fijn is (of klop met de hand). Giet in een dun straaltje onder voordurend mixen de olie erbij tot je een mooie geëmulgeerde dressing hebt. Druk het hard gekookte eitje door een zeefje (theezeefje kan ook) en roer dit door de dressing.
Neem een kom en hussel de postelein met de kaas, de kappertjes en een flinke schep dressing door elkaar. Leg wat blaadjes witlof op een diep bord. Leg de aangemaakte postelein in het midden van het bord op de blaadjes witlof. Leg daarop wat dunne rode uiringen. Strooi wat olijven over de sla en maak alles af met wat extra dressing en wat peper uit de molen.


Pagina terug