Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Pompoensoep met sinaasappel en kaneel

Recepten
23 NOV 2015
Pompoensoep met sinaasappel en kaneel

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
500 g (schoongemaakte) pompoen
2 flinke kruimige aardappels
2 stengels bleekselderij
1 sinaasappel
1 kaneelstokje of een ½ tl. kaneelpoeder
2 groentebouillonblokjes
peper en zout
eventueel 1 dl slagroom

BEREIDINGSWIJZE
Breng een fluitketel met water aan de kook (je hebt ongeveer 1 liter nodig).
Schil de pompoen (indien nodig) en de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Snijd met een kartelmesje de schil van de sinaasappel, inclusief al het wit.
Doe alles in een pan, samen het het kaneelstokje of het -poeder en de bouillonblokjes. Voeg ongeveer 1 liter kokend water toe, tot de groenten net onderstaan. Voeg peper en zout toe. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan in 20 minuten zachtjes gaar worden. Verwijder de sinaasappel en het kaneelstokje.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Proef of er nog zout of peper bij moet. Warm eventueel nog even door.
Verdeel de soep over 4 kommen. Giet er eventueel een beetje room in. Lekker met geroosterde broodjes met (blauwe) geitenkaas.


Pagina terug