Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Pakjesavondcake

Recepten
30 NOV 2015
Pakjesavondcake

voor één cake

BENODIGDHEDEN
125 gr zachte boter
200 gr oersuiker of donkerbruine basterdsuiker
2 eieren

3 mandarijnen, de rasp en het sap
125 ml karnemelk

225 gr bloem
50 gr amandelmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout

1 tl kaneelpoeder

2 tl speculaas- of koekkruiden
1 mespunt gemalen kruidnagel

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 150 ºC en vet een cakevorm in.

Mix de boter en suiker samen tot het licht en luchtig is. Voeg dan één voor één de eieren toe totdat je een homogene massa hebt.

Voeg de rasp en sap van de mandarijnen en de karnemelk toe en mix goed door het beslag. Zeef bloem, amandelmeel, bakpoeder, zout en specerijen in de kom en spatel deze door het beslag.

Schep het beslag in de ingevette cakevorm. Bak de cake in de oven, ongeveer 60-75 minuten. Test met een prikker in de cake: als deze droog eruit komt dan is de cake gaar.

Laat de cake ongeveer een kwartier in de vorm afkoelen voordat je hem er uit haalt.


Pagina terug