Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Hartig taartje met raapsteeltjes

Recepten
07 DEC 2015
Hartig taartje met raapsteeltjes
Hartig taartje met raapsteeltjes
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
Voor het deeg:
300 g bloem
110 g boter
½ theel. zout
2 eetl. koud water
Voor de groentenvulling:
2 bosjes raapstelen, fijngesneden
een beetje boter of olie om te stoven
een grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
8 gedroogde tomaten, in olijfolie geweekt
hele olijven
voor de roomvulling:
4 eieren
350 g kwark
eventueel 1 dl slagroom
peper en zout
4 el geraspte oude (Parmezaanse) kaas
 
BEREIDINGSWIJZE
Kneed een stevig deeg van de genoemde ingrediënten en leg het deeg een half uur in folie verpakt in de koelkast. Was de raapsteeltjes en laat ze goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed hiermee een grote ingevette ovenschaal. Prik met een vork her en der gaatjes in het deeg. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de raapsteeltje in korte stukjes en stoof in boter of olie tot ze geslonken zijn. Giet het vocht af. Meng ondertussen de eieren, kwark, (slagroom), Parmezaanse kaas, peper en zout goed door elkaar
tot een luchtige romige massa.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en schep dit samen met de gestoofde raapsteeltje, de gesnipperde ui en de knoflook over de taartbodem. Giet er de roomvulling over.
Verdeel de olijven over de taart en bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven tot ze stevig en mooi gekleurd is (controleer met een mes of prikker of ze droog is).

Deze taart is ook lekker met snijbiet i.p.v. raapsteeltjes.

Pagina terug