Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Stoofpeertjes met hangop

Recepten
21 DEC 2015
Stoofpeertjes met hangop
Hangop is een populair nagerecht, veelal gemaakt van karnemelk of yoghurt. Heerlijk zacht. Hangop met stoofpeertjes is een perfecte combinatie. Onderstaand recept is goed van te voren te maken, en past dus prima als nagerecht bij een Kerstdiner.
Een aanrader.


Stoofpeertjes met hangop (recept)

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1 liter volle yoghurt
1 kilo stoofperen (Winterriet, Gieser Wildeman)
250 ml rood druivensap of ander rood vruchtensap
100 g suiker
2 kruidnagels
1 kaneelstokje

BEREIDINGSWIJZE
Neem een vergiet en leg er een schone theedoek in. Zet het vergiet in een grote schaal. Giet de volle yoghurt op de theedoek en laat dit twee tot drie uur uitlekken.

Schil ondertussen de stoofperen, snijd ze door de helft of in vieren en verwijder de klokhuizen.

Neem een pan en doe hier het druivensap met de suiker in. Breng dit aan de kook, laat de suiker al roerend oplossen. Als het druivennsap kookt en de suiker is opgelost, doe dan de stoofpeertjes in de pan. Voeg vervolgens het kaneelstokje en de kruidnagels toe. Laat de stoofperen gedurende drie kwartier à één uur koken.

Schep de peertjes uit de pan als ze gaar zijn. Verdeel de stoofperen over vier diepe borden. Draai het vuur omhoog en laat het kookvocht inkoken tot er een soort siroop ontstaat. Schep de uitgelekte yoghurt naast de peren en schenk giet hier wat siroop overheen.

Pagina terug