Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Salade van winterpostelein met paddenstoelen en kruidige crème fraîche

Recepten
17 JUN 2014
Salade van winterpostelein met paddenstoelen en kruidige crème fraîche
Met een goed stuk brood is dit een heerlijk lunchgerecht; met gebakken aardappelen of een pasta met een beetje pittige tomatensaus een heerlijk hoofdgerecht!

Salade van winterpostelein met paddenstoelen en kruidige crème fraîche

BENODIGDHEDEN
150 gram winterpostelein
150 gram kastanjechampignons
150 gram oesterzwammen
1 teen knoflook
3 el olijfolie
4 el crème fraîche, zure room of dikke volle yoghurt
4 takjes peterselie
1 tl gedroogde tijm of oregano of een mix
peper en zout
snuf paprikapoeder

BEREIDINGSWIJZE
Was de postelein goed en maak droog in een theedoek of slacentrifuge.

Hak de peterselie fijn. Meng dit samen met de tijm door de crème fraîche en voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe. Zet even apart.

Snijd vervolgens de champignons in dikke plakken en scheur de oesterzwammen in repen. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze even op hoog vuur aan. Zet dan het vuur middelhoog en roer af en toe. Op een zeker moment verliezen de paddenstoelen hun vocht, laat dat verdampen en laat ze verder bakken tot ze iets bruin worden. Voeg het in dunne plakjes gesneden teentje knoflook toe en bak deze even snel mee, zorg dat ze niet bruin worden, dan wordt de knoflook bitter van smaak.

Leg de postelein luchtig op een mooi bord, schep de paddenstoelen erop en verdeel de kruidige crème fraîche over de paddenstoelen.

Naar een recept van Lisette Bossert www.biobudget.nl


Pagina terug