Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Aardappelpannenkoekjes met courgette en wortel

Recepten
22 JUL 2018
Aardappelpannenkoekjes met courgette en wortel
Aardappelpannenkoekjes met courgette en wortel
voor 10 tot 12 pannenkoekjes

BENODIGDHEDEN
500 g aardappelen
1 courgette
1-2 wortelen
2 eieren
zout en peper
2-3 eetl. bloem of meel
olie om in te bakken

BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappelen, was de courgette en schrap de wortelen. Rasp alles fijn met de handrasp of in de keukenmachine en doe in een kom. Knijp het vocht uit de massa (vooral de geraspte aardappelen kunnen veel vocht afgeven).
Voeg de eieren toe en roer door de massa. Voeg zout en peper toe en bind het geheel met bloem of meel. Verwijder steeds het vocht dat ontstaat.
Verhit de olie in een koekenpan en maak met een lepel bolletjes. Leg de bolletjes in de pan en druk iets plat (er gaan ongeveer 4 pannenkoekjes in een koekenpan, afhankelijk van de grootte van de pan).
Braad aan beide kanten goudbruin. Neem uit de pan en laat even uitlekken in een vergiet met keukenpapier. Bak de volgende pannenkoekjes totdat het mengsel op is.

Lekker met een frisse salade of geroosterde groenten. In Duitsland eet men de pannenkoekjes graag met appelmoes. Je kunt door het mengsel nog gehakte peterselie roeren, of geraspte kaas.

Pagina terug