Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Pasta met gegrilde groenten

Recepten
29 JUL 2018
Pasta met gegrilde groenten
Pasta met gegrilde groenten
bijgerecht voor 4 personen

BENODIGDHEDEN
2 courgettes, in (halve) schijfjes
2 aubergines, in schijfjes
2 paprika’s, in smalle (halve) reepjes
zout en peper
eventueel een snufje chilipoeder
olijfolie extra vierge
pasta naar keuze (geen spaghetti)
een paar takjes peterselie, gehakt
100 g geraspte kaas (Goudse of Parmezaanse)

BEREIDINGSWIJZE
Kook het water voor de pasta. Verhit de grillpan (als je ze hebt, gebruik er dan twee!). Rooster hierin de groenten in gedeelten gaar en met mooie bruine strepen. Begin met de aubergine. Keer de plakjes regelmatig om.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Als de groenten gaar zijn leg deze in een ruime schaal. Kruid de eerste laag (aubergines) met peper en zout, en eventueel een snufje chilipoeder. Sprenkel hier royaal olijfolie overheen en schep voorzichtig om (de aubergine neemt de smaken goed over, en als je chilipoeder gebruikt krijgen de plakjes een pittig accent). Grill vervolgens ook de courgetteplakjes en als laatste de paprikareepjes.

Schep alle groenten als ze gegrilld zijn door elkaar. Voeg eventueel nog olie toe mocht dat nodig zijn. Voeg de gekookte pasta toe, schep alles om zodat de groenten gelijkmatig verdeeld worden over de pasta, en de pasta bedekt  wordt met de gekruide olijfolie. Strooi er als laatste wat gehakte peterselie over, en de geraspte kaas.


Pagina terug