Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Stamppotje andijvie-pastinaak met rozemarijn-tomaatjes, blauwe kaas en walnoten

Recepten
23 SEP 2018
Stamppotje andijvie-pastinaak met rozemarijn-tomaatjes, blauwe kaas en walnoten

Stamppotje andijvie-pastinaak met rozemarijn-tomaatjes, blauwe kaas en walnoten   
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
300 g pastinaak
800 g kruimige aardappelen
het hart van 1 bleekselderij
1-2 stronken andijvie (afh. van grootte)
2 tl gedroogde rozemarijn of 1 takje verse
150 g geiten-blauwschimmelkaas
100 g walnoten
1 teentje knoflook
150 g cherrytomaatjes
3 el olijfolie
een scheut melk        
peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE
Schil de pastinaak en de aardappels en snij in gelijke stukken. Kook ze in water met wat zout gaar in circa 20-25 minuten.
Snijd de andijvie in dunne reepjes en was deze. Snijd het binnenste deel van de bleekselderij stronk (het hart) heel fijn, neem naar smaak meer of minder.
Hak de rozemarijn en de knoflook fijn en doe deze met de olie in een klein steelpannetje. Gebruik laag vuur en laat zachtjes pruttelen zodat de knoflook niet verbrandt, dan wordt hij bitter. Doe de cherrytomaatjes bij de olie en warm even rustig door. Draai het vuur uit en dek af tot gebruik.
Verkruimel de blauwschimmelkaas en hak de walnoten grof.
Stamp de aardappels en de pastinaak tot een grove puree met een scheutje melk en ongeveer de helft van de blauwe kaas. Breng op smaak met wat peper en zout en roer de andijvie en de bleekselderij er doorheen terwijl het op een laag pitje staat - dan slinkt het wat en wordt mengen makkelijker.
Doe de rozemarijntomaatjes, de rest van de kaas en de walnoten in schaaltjes en zet op tafel. Serveer de stamppot en laat iedereen er naar smaak kaas, tomaat en walnoot bij doen.

(wij waren van het gemak en deden alle ingrediënten samen op het bord)

Pagina terug