Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Stamppot van Chinese kool, rode kool en wortel

Recepten
18 NOV 2018
Stamppot van Chinese kool, rode kool en wortel
Stamppot van Chinese kool, rode kool en wortel
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1 kg aardappelen
250 g wortelen
½ rode kool
3 el olijfolie
2 tl gemalen komijn
150 ml groentebouillon
2 el rode wijnazijn
150 ml melk
40 g Chinese kool
100 g rozijnen

BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af.
Schil ondertussen de wortelen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in smalle reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de kool, peen met het komijnpoeder, ongeveer 5 min. Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 5 min minuten koken. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit.
Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn en meng de melk erdoor. Snijd de Chinese kool fijn. Giet het overtollige vocht van het kool-peenmengsel af, en roer de groenten samen met de Chinese kool en de rozijnen door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout.

Gebaseerd op een gerecht van www.biobudget.nl.

Pagina terug