Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Tagliatelle Verdissime

Recepten
21 JAN 2019
Tagliatelle Verdissime
Een heerlijk vegetarisch en voedzaam gerecht! Eventueel kunnen er nog geroosterde pijnboompitjes over worden gestrooid.

Tagliatelle Verdissime
Tagliatelle met broccoli en spinazie - voor vier personen


BENODIGDHEDEN
2 middelgrote stronken broccoli, in roosjes, steel in blokjes
450 g spinazie en/of snijbiet, grof gehakt

(versgeraspte) nootmuskaat
400-450 g tagliatelle
3 el extra viergine olijfolie
sap van een ½ citroen, of naar smaak
zout en gemalen zwarte peper
versgeraspte Parmezaanse kaas, en een paar krullen

BEREIDINGSWIJZE
Stoom de broccoli in ongeveer 10 minuten gaar in een stoommandje of stoompan. Voeg de spinazie en/of snijbiet toe, leg een deskel op de pan en stoom 4-5 minuten, of tot alle groenten gaar zijn. Doe de groenten in een vergiet en bestrooi met zout, peper en nootmuskaat.
Voeg zout toe aan het overgebleven kookwater en vul de pan aan met kokend water. Voeg de pasta toe en kook gaar volgens de verpakking.
Giet de pasta af. Verhit 3 eetlepels olijfolie in de pastapan, voeg de pasta en de gehakte groenten toe en roer alles op matig vuur tot alles goed gemengd is. Druppel het citroensap erbij en flink veel zwarte peper. Proef en voeg naar wens nog meer citreonsap, olie, zout en nootmuskaat toe. Dien de tagliatelle meteen op, ruim bestrooid met Parmezaanse kaas en als laatste een paar krullen Parmezaanse kaas ter garnering. Druppel er eventueel nog wat olijfolie over.

Pagina terug