Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Salade met biet, geitenkaas en pijnboompitjes

Recepten
16 JUN 2019
Salade met biet, geitenkaas en pijnboompitjes

Salade met biet, geitenkaas en pijnboompitjes

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
50 g pijnboompitten
125 g (jonge) sla
50 verse bladspinazie
8 lenteuitjes
6 (voor-)gekookte bietjes
20 cherrytomaten
200 gram grie of feta
8 eetlepels olijfolie
peper en zout
2 eetlepel witte of rode balsamico azijn, of citroensap

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, en bak de pijnboompitjes tot ze bruin kleuren. Zet apart.
Was en droog de sla en de spinazie. Doe deze in een schaal.
Snijd in bosuien in ringen. Snijd de bieten door de helft en vervolgens elke helft in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Voeg alle ingrediënten toe aan de sla, en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en balsamicoazijn of citroensap. Schep het geheel door elkaar.
Snijd de kaas in blokjes. Garneer de salade met de blokjes kaas en de pijnboompitten, en serveer.

Pagina terug