Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Stamppot met groenlof met spekjes en kaas

Recepten
10 NOV 2019
Stamppot met groenlof met spekjes en kaas

Stamppot met groenlof met spekjes en kaas
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1-1,2 kg aardappelen
1 krop groenlof, in smalle repen
2 uien, fijn gesnipperd
een scheut azijn
een flinke scheut melk
200 g gerookte spekblokjes
een klontje boter
peper en zout
100 gr geraspte kaas

BEREIDINGSWIJZE
Kook de aardappelen gaar. Bak ondertussen de spekblokjes in boter uit, voeg de gesnipperde ui toe en bak met de spekje mee. Bewaar het spekmengsel.
Giet de aardappelen af en stamp ze met melk, azijn en kaas tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de groenlofreepjes en het spek-uimengsel er goed door en laat het geheel nog even goed warm worden (wel regelmatig omscheppen i.v.m. de kaas die gaat smelten). Schep direct op.

Pagina terug