Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Romige kastanjechampignonsoep met kruiden

Recepten
29 MAA 2020
Romige kastanjechampignonsoep met kruiden
Romige kastanjechampignonsoep met kruiden
voor vier tot zes personen

BENODIGDHEDEN

250 gram kastanjechampignons
1,5 liter groenten- of kippenbouillon
200 ml slagroom
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel bloem
3 eetlepels verse platte peterselie, grof gehakt
2 theel. gedroogde tijm of 3 takjes verse tijm
2 theel. gedroogde marjolein of oregano
roomboter om in te bakken
peper en eventueel nog zout


BEREIDINGSWIJZE
Snipper de ui en hak de peterselie en knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de roomboter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zien. Voeg de peterselie, tijm, marjolein of oregano en de campignons toe. Smoor dit gedurende 5 minuten.
Voeg voor het binden van de soep de bloem toe aan het champignon-kruidenmengsel. Bak dit enkele minuten mee. Voeg daarna geleidelijk de bouillon toe. Draai het vuur omlaag en laat de soep een half uur zachtjes pruttelen.
Meng tot slot de slagroom door de soep. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Pagina terug