Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Salade met bleekselderij, feta en olijven

Recepten
09 AUG 2020
Salade met bleekselderij, feta en olijven
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
1 komkommer
2 rijpe tomaten, in stukken gesneden
2 binnenste (groen-)selderijstengels met blad, gehakt
180 g olijven (groen en/of zwart)
1 kleine rode ui, in dunne ringen
40 g (gemengde) sla
1 handje verse koriander of peterselie, gehakt
1 grote teen knoflook
2 eetlepels rodewijnazijn
125 ml olijfolie extra vergine
150 g feta of grie, grof verkruimeld of in blokjes
1 theelepel gedroogde oregano of marjolein, of verse
 
BEREIDINGSWIJZE
Schil de komkommer in lengte in strepen: verwijder op de ene baan de schil en laat die op de andere baan zitten. Zo ontstaat er een steeppatroon. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, snijd de helften in stukjes en doe die in een grote slakom.
Voeg de tomaten, de bleekselderij, de olijven, de ui, de sla en de koriander (of de peterselie) toe aan de kom. Breng op smaak met zout en peper, en meng goed.
Hak de knoflook fijn. Vermeng met azijn en een snufje zout. Roer daar de olie door en klop het door elkaar. Schenk de dressing over de salade en schep die even door. Voeg zo nodig extra zout en peper toe (de feta bevat ook zout).
Verkruimel de feta en de oregano of marjolein voor het serveren over de salade (snijd de verse kruiden fijn).

Pagina terug