Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Spitskool met champignons en rijst

Recepten
06 SEP 2020
Spitskool met champignons en rijst

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
2 uien, grof gesnipperd
3 grote waspenen, in schuine stukjes gesneden van ca. 3 cm
1 middelgrote spitskool, in fijne reepjes gesneden
1 bakje (250 gram) kastanjechampignons
sesamolie
sap van een limoen
chilisaus naar smaak
kokosrasp
peper en zout
voor de rijst:
basmati rijst voor 4 personen
½ blokje tuinkruidenbouillon
korianderpoeder naar smaak
gemberpoeder naar smaak

BEREIDINGSWIJZE
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg het blokje tuinkruidenbouillon aan het water toe.

Bak de ui samen met de peen in de sesamolie tot dat het zacht begint te worden, voeg dan de kastanjechampignons toe en roerbak even mee. Voeg daarna de spitskool reepjes toe en roerbak tot de groenten gaar zijn.
Voeg op het laatst de sap van de limoen toe aan de groenten en laat even 1 min zachtjes stoven. Breng de groenten op smaak met chilisaus, peper en zout.
Voeg als de rijst gaar is gember- en korianderpoeder toe en meng het geheel goed door, houd warm met deksel op de pan.

Serveer de groenten bestrooid met kokosrasp samen met de rijst. Eet er bijvoorbeeld gebakken gerookte tofu bij.

Geïnspireerd op een recept van De Hippe Vegetarier.

Pagina terug