Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Gewokte Chinese kool met shii-takes, groenten en rijst

Recepten
24 JAN 2021
Gewokte Chinese kool met shii-takes, groenten en rijst

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
3 cm stuk gember, fijn gehakt
1 rode peper, fijn gesnipperd
150 g shii-takes, in plakjes
2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
6 el zonnebloemolie

1 middelgrote prei, in ringen gesneden
2 middelgrote wortels, in dunne plakjes gesneden
1 kleine broccoli, in roosjes gebroken
1 kleine courgette, in plakken van 0,5 cm gesneden
½ - 1 Chinese kool, in reepjes gesneden
4 el sojasaus
2 tl Chinese 5-spice poeder (optioneel)
300 gr biologische basmati rijst

BEREIDINGSWIJZE
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de zonnebloemolie in de wok tot een zeer hoge temperatuur. Bak de gember, peper en shii-takes. Voeg na een minuut de knoflook toe. Blijf nog 10 seconden roeren voordat je de prei, wortels en broccoli toevoegt aan het spijsmengsel. Wok de groenten voor 3 à 4 minuten en voeg de courgettes en Chinese kool toe. Doe na ongeveer 4 à 5 minuten de sojasaus erbij (en eventueel de 5-spice poeder). Schep het goed door de groenten en draai het vuur uit.

Meng de gekookte rijst met de groenten en serveer direct.

Een lekkere, voedzame maaltijd die in korte tijd op tafel kan staan. Naar een recept van Biobudget.nl.

Pagina terug