Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Creme brulee met peren en kaneel

Recepten
31 JAN 2021
Creme brulee met peren en kaneel
voor zes personen
 
BENODIGDHEDEN
1 eetlepel roomboter
3 stevige peren, geschild en in kleine stukjes
40 gram rietsuiker, plus nog een beetje
1½ theelepel kaneelpoeder
4 dl room
1 dl volle melk
een mespuntje bourbonpoeder of merg van een ½ vanillestokje
6 eidooiers
70 gram rietsuiker
 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 100° C.
Verhit de roomboter in een pannetje (niet bruin laten worden) en doe daar de stukjes peer, suiker en het kaneelpoeder bij. Vermeng met elkaar en laat op laag vuur even doorwarmen tot een stroperig geheel. Laat de stukjes peer wel heel.

Breng de room en de volle melk met het vanillebourbonpoeder of de vanillesuiker aan de kook in een andere pan.
Klop de eidooiers los met de rietsuiker tot het mengsel schuimig wordt. Giet het mengsel bij het room-melk-vanille mengsel en roer door elkaar.
Bedek de bodem van 6 vuurvaste puddingvormpjes of -schaaltjes met een laagje perenmengsel met een beetje sap, en giet daar het warme roommengsel overheen. Laat wat ruimte aan de bovenkant, want het mengsel zet nog wat uit.
Zet de vormpjes ongeveer 1 uur in de oven. Laat goed afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast. Bestrooi de crème met wat rietsuiker, zet ze even onder een hete grill zodat de suiker karamelliseert, en serveer. Of zet terug in de koeling en serveer koud.

Pagina terug