Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Witlofsalade met mandarijn

Recepten
21 FEB 2021
Witlofsalade met mandarijn
voor- of bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
3 grote stronken witlof
2 mandarijnen (of 1 sinaasappel)
1 zachtzure appel, bijv. Elstar
eventueel tegen de verkleuring wat citroensap
handjevol gepelde walnoten
een kommetje yoghurt, vol of halfvol
1-2 theelepels vloeibare honing
eventueel een lepeltje mandarijnensap

BEREIDINGSWIJZE
Pel de mandarijnen (of sinaasappel) en snijd ze in stukjes. Eventueel kun je een partje bewaren voor het sap voor door de yoghurt.

Snijd de witlof in stukjes of reepjes en was ze. Schil de appel (hoeft niet) en snijd in kleine stukjes. Sprenkel er eventueel wat citroensap overheen ter voorkoming van verkleuring. Hak de walnoten in stukken/stukjes en hussel vervolgens alles door elkaar. Doe alles in een mooie schaal.

Doe wat yoghurt in een kommetje, voeg 1-2 theelepels vloeibare honing toe en eventueel het mandarijnensap. Schep goed door elkaar. Schep de yoghurtsaus vervolgens door de witlofsalade en meng goed. Schep in vier kommetjes of zet de salade op tafel.

Pagina terug