Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Salade van quinoa, bataat en feta

Recepten
19 APR 2021
Salade van quinoa, bataat en feta
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
150 gr quinoa
375 ml water
boter of olie om in te bakken
450 gr zoete aardappel
2-3 rode ui
½ theelepel korianderpoeder
175 gr feta
1 bosje peterselie (of koriander)
sap en rasp van ½-1 citroen
4 el olijfolie
2 el witte balsamico azijn
zout en peper

BEREIDINGSWIJZE
Bereid de quinoa volgens de verpakking tot hij gaar is en al het water is opgenomen. (Controleer halverwege of de quinoa niet aanzet, voeg in dat geval nog een scheutje water toe en roer even voorzichtig over de bodem.) Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren met het deksel op de pan. Laat hem daarna helemaal afkoelen en maak hem met behulp van een of twee vorken lekker los.
Schil in de tussentijd de zoete aardappels, snij ze in blokjes van 1½ cm en zet ze op met wat water en een klein beetje zout. Kook ze gaar in ca 7 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen. Pel de rode uien en hak ze grof. Smoor ze samen met het korianderpoeder in een koekenpan op een laag vuurtje in ongeveer 10 minuten zacht. Houd apart. Snij de feta in stukjes en hak de peterselie fijn.
Maak in een grote schaal een dressing van het citroensap en -rasp, de azijn, de olie en wat zout. Meng de quinoa hier zorgvuldig doorheen. Schep ook de aardappels, uien, feta en peterselie er voorzichtig doorheen. Maak het geheel af op asmaak met peper en indien nodig nog wat zout naar smaak. Doe er als laatste nog een scheut olijfolie overheen.

Deze salade is ook heerlijk met gierst i.p.v. quinoa. Je kunt de salade ook als onderdeel van een koud buffet laten zijn, of meenemen tijdens een picknic.

Pagina terug