Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Pasta met snijbiet en spek

Recepten
25 APR 2021
Pasta met snijbiet en spek
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
300-400 g (volkoren) pasta (penne, fusili)
200 g spekreepjes
± 600 g snijbiet
(olijf-)olie
1 grote ui
knoflook
scheut witte wijn
scheutje witte balsamicoazijn
Parmezaanse kaas
peper, zout

BEREIDINGSWIJZE
Was de snijbiet, snijd de dikkere stelen van het blad af en snijd deze in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de bladeren en smallere stelen in stukken. Houd de stukjes dikkere stelen en bladeren gescheiden.
Kook ondertussen de pasta op niet al te hoog vuur volgens de verpakking.
Bak de spekreepjes langzaam krokant in grote koekenpan met dikke bodem (zonder olie). Schep uit de pan en zet weg (laat het vet in de pan). Bak in het overgebleven vet de in halve ringen gesneden ui. Doe er eventueel nog beetje (olijf-)olie erbij. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Doe de stukjes van de dikkere stelen van de snijbiet erbij en stoof een minuut of 3 mee. Voeg dan de rest van de snijbiet toe en stoof nog 3 minuten door. Doe er een beetje witte wijn bij.
Giet de pasta af als deze beetgaar is. Als de snijbiet gaar is giet je er wat balsamicoazijn over. Voeg de uitgebakken spekreepjes aan het snijbietmengsel, roer door elkaar en warm even door. Voeg naar smaak peper en eventueel nog zout toe.
Schep de snijbietmengsel over de pasta. Strooi er als laatste flink wat parmezaanse kaas overheen en serveer.

Dit gerecht kun je ook met spinazie maken.

Pagina terug