Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Hartige taart met venkel en oude kaas

Recepten
02 MEI 2021
Hartige taart met venkel en oude kaas
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
voor het deeg:
150 g volkorenmeel
½ theelepel wijnsteenbakpoeder
75 g (halfvolle) kwark
40 ml olijfolie
voor de vulling:
350 g venkel, in dunne reepjes

1 ui, in plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
2 theelepels venkelzaad (eventueel)
olijfolie
50 ml slagroom
2 eetlepels yoghurt
3 eieren
100 g geraspte extra belegen of oude kaas
extra
dichte taartvorm (∅ 24 cm), plasticfolie
 
BEREIDINGSWIJZE
Meng voor het volkorendeeg het meel met een snufje zout en het bakpoeder. Roer hier de kwark, olijfolie en 40 ml water door en vorm een stevig deeg. Voeg eventueel meer meel toe als het deeg te vochtig is. Laat minstens 30 minuten ingepakt in plasticfolie rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bak de reepjes venkel met ui, knoflook en eventueel venkelzaad in wat olijfolie aan en laat even verder stoven tot de venkel zacht en licht gekleurd is. Breng op smaak met zout en peper. Laat even afkoelen.
Meng intussen room, yoghurt en eieren met de helft van de geraspte kaas in een kom en hou even apart.

Rol het deeg vrij dun uit en bekleed de ingevette taartvorm hiermee. Leg de gestoofde venkel op het deeg en giet het roommengsel hier overheen. Bestrooi met de overige kaas en zet ongeveer 40-50 minuten in de oven, tot de taart goudbruin en gaar is.
 
Lekker met een gemengde salade met tomaat, rode ui en kappertjes of bietensalade met feta, peterselie, citroensap en balsamicoazijn.

Pagina terug