Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Italiaanse andijviesalade

Recepten
16 MEI 2021
Italiaanse andijviesalade
bijgerecht voor zes personen
 
BENODIGDHEDEN
1 krop andijvie van ongeveer 600 gram
1 krop bindsla, of 100 g gemengde sla
een flink handje rucola
versgeraspte Parmezaanse kaas
200 gram harde blauwschimmelkaas, koe of geit
versgemalen zwarte peper
zeezout
extra vergine olijfolie
witte balsamico azijn
 
BEREIDINGSWIJZE
Pluk de andijvie en de bindsla of gemengde sla in kleinere, maar niet al te kleine stukken, en was tezamen met de rucola. Laat de groenten in een vergiet uitlekken.  
Doe ze vervolgens in een mooie schaal, hussel een beetje door elkaar zodat er een mooie, losse compositie ontstaat.
Verkruimel de blauwschimmelkaas of snijd ze in kleine blokjes en strooi over de salade. Rasp er wat Parmezaanse kaas over, en de versgemalen zwarte peper en wat zout.
Zet de schaal op tafel, en sprenkel er wat witte balsamico azijn en een flinke scheut olijfolie overheen.
 
Buon appetito!

Pagina terug