Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Tofu met groene asperges en paddenstoelen

Recepten
23 MEI 2021
Tofu met groene asperges en paddenstoelen

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
6 eetlepels sesamolie om te bakken
400 g tofu in blokjes
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in ringetjes
3 cm gemberwortel, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
4 eetlepels sojasaus
1½ eetlepel sesamolie voor marinade en op smaak brengen
500 g gemengde paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, shii-takes, oesterzwammen), grof gesneden
400 g groene asperges, in stukjes

BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een wok en bak de tofu op hoog vuur in ca. 10 minuten bruin. Bak de laatste 2 minuten de Spaanse peper, gember en knoflook mee. Schep het tofu-mengsel op een bord en roer de sojasaus en 1 eetlepel sesamolie erdoor.
Schenk op 2 eetlepels na al het vocht uit de wok en roerbak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur. Voeg de asperges toe en bak al omscheppend beetgaar.
Schep het tofu-mengsel door de paddenstoelen en breng het gerecht op smaak met zout, peper en ½ eetlepel sesamolie.

Pagina terug