Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Geroosterde rabarber met peterseliepuree

Recepten
30 MEI 2021
Geroosterde rabarber met peterseliepuree

voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
600 g rabarber
1 vanillestokje of vanillesuiker
200 ml vers sinaasappelsap
2 el honing
2 steranijs
800 g kruimige aardappels
½ bosje peterselie
melk
klontje boter

zout en peper

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rabarber in stukken van 1½-2 cm. Halveer het vanillestokje en schraap het merg er uit. Meng in een ovenschaal het vanillemerg, het vanillestokje (of de vanillesuiker), sinaasappelsap, honing en de steranijs. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de rabarber toe en hussel alles goed door elkaar. Stoof de rabarber in de oven in 30-40 minuten gaar, hussel halverwege om. Verwijder hierna het vanillestokje.
Breng voor de aardappelpuree een pannetje met water met een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met de pureestamper. Hak de peterselie fijn.
Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk, roer er een klontje boter en vervolgens de peterselie doorheen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verdeel de aardappelpuree over borden. Schep de rabarber uit de oven op de aardappelpuree.

Lekker met varkensvlees, zoals een procureurlapje, varkenshaas of in de olijfolie krokant gebakken karbonade.

Pagina terug