Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Avocado-bietensalade met citrusvruchten

Recepten
06 JUN 2021
Avocado-bietensalade met citrusvruchten
bijgerecht voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
3 tot 4 (voor-)gekookte bieten, afgekoeld, geschild en in plakjes
2 rijpe avocado’s, in schijfjes of partjes
1 kleine rode ui, fijngehakt
½-1 grapefruit of 1 sinaasappel, in partjes/stukjes zonder vel
(rasp eerst wat van de schil voor in de vinaigrette)
2 el kappertjes

gehakte peterselie
zout en versgemalen zwarte peper
voor de vinaigrette:
1,2 dl extra vergine olijfolie
3 el (witte balsamico) azijn
60 ml versgeperst citroensap (± 1-2 citroenen)
½ theelepel geraspte grapefruit- of sinaasappelschil
royaal peper en zout
(eventueel een eetlepel warm water om te emulgeren)

BEREIDINGSWIJZE
Klop met een blender (of vork) de ingrediënten voor de vinaigrette goed door elkaar. Proef en voeg naar smaak eventueel extra azijn, citroensap, zout of peper toe. Voeg de geraspte grapefruit- of sinaasappelschil toe.
Maak vier bordjes op met plakjes biet en schijfjes avocado. Meng de ui en de kappertjes met de vinaigrette en schep verdeeld over de vier bordjes met de bietensalade (het hoeft niet te zwemmen in het vocht). Proef en voeg zout en peper naar smaak toe, en garneer met de gehakte verse peterselie.

Pagina terug