Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Couscoussalade met geroosterde groenten, feta en munt

Recepten
20 JUN 2021
Couscoussalade met geroosterde groenten, feta en munt
bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
200 g couscous
bouillon van ½ groentenbouillonblokje en 250 ml water
1 komkommer
1 grote paprika
olijfolie om te bakken
snuf chilipoeder
150 g walnoten, in stukjes
150 g feta
1 eetlepel honing
een scheut olijfolie
verse munt naar smaak
peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op.
Maak een marinade van olijfolie (om te bakken) met de chilipoeder, peper en zout. Snijd de komkommer in schijfjes en de paprika in stukjes en marineer in de olijfolie. Verhit een grillpan en rooster de stukjes komkommer en paprika tot ze mooi gestreept zijn. Zet even apart.
Snijd de munt in reepjes en de feta in kleine blokjes. Klop de honing in een schaaltje los met de olijfolie, peper en zout.
Doe de couscous in een kom en voeg hier (een gedeelte van) de bouillon aan toe (voeg eventueel nog iets toe als alle bouillon opgenomen is en de couscous nog niet zacht is). Roer los met een vork. Roer de honingdressing er voorzichtig doorheen. Doe de couscous in een schaal en schep hier de geroosterde groenten, munt en walnoten doorheen. Verdeel er als laatste de feta overheen. Serveer warm of koud.

Je kunt natuurlijk ook andere geroosterde groenten nemen. Ook lekker als als koude salade bij de bbq.

Pagina terug