Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Vegetarische groentelasagne

Recepten
19 JUL 2021
Vegetarische groentelasagne
voor 2 tot 3 personen

BENODIGDHEDEN
1 ui
2 teentjes knoflook
1 prei
1 rode paprika
½ grote broccoli of 1 kleine; inclusief stronk
2 wortelen
1 courgette
2 tomaten (+1 extra voor decoratie)
olijfolie om te bakken

± 300 gram passata (tomatensaus)
250 gram mascarpone of 200 ml slagroom
6 bladen lasagne
1 zakje geraspte kaas
1 bol mozzarella
Italiaanse kruiden naar smaak, zout en peper

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit en fruit deze samen in een pan in een beetje olijfolie. Snijd de prei, paprika, broccoli (in kleine roosjes), wortelen en courgette fijn en voeg toe.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe, samen met de passata en mascarpone of room. Voeg zout en peper toe. Roer door op een laag vuur tot de mascarpone of room goed is opgenomen.
Zet de ovenschaal of -schaaltjes klaar en schep wat van de groentesaus op de bodem. Leg hier een blad lasagne op en wissel zo de saus en bladen lasagne af. Eindig met een laag saus.
Over de laatste laag saus verdeel je wat geraspte kaas en stukjes mozzarella. Snijd de laatste tomaat in plakjes en leg deze bovenop. Strooi er als laatst wat Italiaanse kruiden overheen.
Bak de lasagne in de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een frisse salade.

Pagina terug