Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Portobello gratinata op groentensalsa

Recepten
22 AUG 2021
Portobello gratinata op groentensalsa
voorgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
4 portobello‘s
peper en zout
± 10 el olijfolie
150 g blauwe kaas (bijv. Gorgonzola)
1 el rozemarijnnaaldjes (vers of droog)
200 g groenten (bijv. 1 rode ui, ½ paprika, ½ courgette, kastanjechampignons)
20 g pijnboompitten
1 teentje knoflook
30 g rucola
1 el rode balsamicoazijn

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200°C.
Veeg de portobello’s schoon. Bestrooi ze aan de binnenzijde met peper en zout en besprenkel ze met olie. Verdeel de kaas over de paddenstoelen en bestrooi met de rozemarijnnaaldjes. Zet even opzij tot bereiding.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Draai het vuur uit als ze lichtbruin van kleur zijn en zet even apart.
Snijd de groentenmix in hele kleine, fijne blokjes. Bak de uitgeperste knoflook en de groentenmix een paar minuten in een beetje olie. De groenten moeten beetgaar blijven. Laat de salsa afkoelen en vermeng vervolgens met de rucola. Breng dit op smaak met peper en zout, olijfolie een een eetlepel balsamicoazijn.
Bak voor het opdienen de paddenstoelen gedurende 10 minuten in het midden van de oven. Serveer de portobello’s elk op een bedje van groentensalsa. Strooi er als laatste de pijnboompitjes overheen.

Pagina terug