Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Mediterrane spitskool met pasta

Recepten
30 AUG 2021
Mediterrane spitskool met pasta
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
300 g penne of fusilli tricolore
2  rode uien
3 teentjes knoflook
1  spitskool
140 g pancetta
olijfolie om in te bakken
½ bosje marjolein
100 g mozzarella
75 g Parmezaanse kaas
150 g zongedroogde tomaatjes
½ bosje basilicum

BEREIDINGSWIJZE
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in zo dun mogelijke repen. Snijdt de pancetta in stukjes. Ris de blaadjes van de marjolein en snijd fijn. Snijd de mozzarella in grove stukken, bewaar wat vocht. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.  
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de spitskool en marjolein toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg na circa 2 minuten de pancetta toe. Voeg de mozzarella met scheutje mozzarellavocht, Parmezaanse kaas en de zongedroogde tomaten toe en laat de spitskool met het deksel op de pan in circa 6 minuten gaar stoven.
Roer de pasta met een beetje kookvocht door de spitskool. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Verdeel de pasta met de gestoofde spitskool over borden. Pluk de basilicum en strooi over de pasta.

Als je geen verse basilicum hebt kun je ook gedroogde basilicum gebruiken en toevoegen met de marjolein (die je natuurlijk ook gedroogd zou kunnen gebruiken).

Pagina terug