Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Knolselderijtortilla met spek en geitenkaas

Recepten
05 SEP 2021
Knolselderijtortilla met spek en geitenkaas
voor zes personen
 
BENODIGDHEDEN
300 g halfvastkokende aardappelen (bijv. Alouette)
400 g knolselderij
75 ml olijfolie
200 g mager gerookte spekblokjes
2 rode uien, in halve maantjes gesnipperd
versgemalen peper en zeezout
5 eieren
150 g witschimmel geitenkaas of -feta, verbrokkeld
 

BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappels en knolselderij en snijdt ze vervolgens in dunne plakjes, eventueel nog gehalveerd. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag van 24 cm ø en bak de aardappelplakjes en spekblokjes ca. 10 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de knolselderijplakjes en de gesnipperde uien toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Klop de eieren in een grote schaal los met de kaas. Schep het aardappelknolselderijmengsel erbij en schep voorzichtig om.
 
Verhit de overgebleven olijfolie en schep het tortillamengsel in de pan. Doe een deksel op de pan en bak de tortilla ca. 10 minuten, tot de bovenkant gaat stollen.
Keer met behulp van een groot bord de tortilla om en laat deze terugglijden in de pan. Bak de andere kant in 5 minuten bruin en knapperig.
 
Serveer warm of koud. Strooi er eventueel nog wat verkruimelde witschimmelkaas of feta overheen.

Pagina terug