Zuivel en kaas
Pompoensoep met sinaasappel en kaneel
Recepten26 SEP 2021
BENODIGDHEDEN
500 g (schoongemaakte) pompoen
2 flinke kruimige aardappels
2 stengels bleekselderij
1 sinaasappel
1 kaneelstokje of een ½ tl. kaneelpoeder
2 groentebouillonblokjes
peper en zout
eventueel 1 dl slagroom
BEREIDINGSWIJZE
Breng 1 liter water aan de kook in een pan. Schil de pompoen en de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Snijd met een kartelmesje de schil van de sinaasappel, inclusief al het wit.
Doe alles in de pan met het kokende water, samen het het kaneelstokje of kaneelpoeder en de bouillonblokjes. De groenten moeten net onderstaan. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan in 20 minuten zachtjes gaar worden.
Verwijder de sinaasappel en het kaneelstokje. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Proef of er zout of peper bij moet. Warm eventueel nog even door.
Verdeel de soep over 4 kommen. Giet er eventueel een beetje room in. Lekker met geroosterde broodjes met (blauwader) kaas.
Pagina terug