Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Bruine bonensoep

Recepten
10 OKT 2021
Bruine bonensoep
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1 ui
1 teentje knoflook
1 grote prei
1 wortel
2 vastkokende aardappelen
olijfolie om in te bakken
720 g bruine bonen (pot)
1.5 l water
2 kippenbouillonblokjes
4 tomaten
1 bosje bladpeterselie
60 ml crème fraîche
peper uit de molen

BEREIDINGSWIJZE
Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel ze af.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de preien in halve ringen. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Schrap de wortel en snijd in schijfjes of halve maantjes.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
Verkruimel de bouillonblokjes en voeg toe aan de ui. Blus het geheel af met 1,5 liter kokend water.
Voeg vervolgens de prei, wortel en aardappels toe en kook tot de aardappelen en wortelen beetgaar zijn. Voeg dan de bonen toe.

Snijd de tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn. Voeg de tomaten en de peterselie toe aan de soep. Breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de soep over soepkommen of -borden en schep er een lepel crème fraîche op.

In dit recept worden vastkokende aardappelen gebruikt, waardoor de soep helder is. Als je kruimige aardappelen gebruikt krijg je een gebonden soep.

Geïnspireerd op een recept van 24 kitchen.

Pagina terug