Zuivel en kaas

Deel deze pagina:

Pakjesavondcake

Recepten
29 NOV 2021
Pakjesavondcake
voor één cake

BENODIGDHEDEN
125 gr zachte boter
200 gr oersuiker (oerzoet), of rietsuiker
2 eieren
3 mandarijnen, de rasp en het sap
125 ml karnemelk
225 gr bloem en nog wat om te bestuiven
50 gr amandelmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout
1 tl kaneelpoeder
2 tl speculaas- of koekkruiden
1 mespunt gemalen kruidnagel

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm in en bestuif licht met tarwebloem.

Mix de boter en suiker samen tot het licht en luchtig is. Voeg dan één voor één de eieren toe totdat je een homogene massa hebt.
Voeg de rasp en sap van de mandarijnen en de karnemelk toe en mix goed door het beslag. Zeef bloem, amandelmeel, bakpoeder, zout en specerijen in de kom en spatel deze door het beslag.
Schep het beslag in de ingevette cakevorm. Bak de cake in de oven, ongeveer 60-75 minuten. Test met een prikker in de cake: als deze droog eruit komt dan is de cake gaar.

Laat de cake ongeveer een kwartier in de vorm afkoelen voordat je hem er uit haalt. (en verstop hem dan in één of andere hoek)

Pagina terug